Μηνύματα

Μηνύματα

7 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ευτύχης στα 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Καλυβών Αποκορώνου!


Ο Ευτύχης ταξιδεύει… κι εμείς χαρήκαμε πολύ που στο ταξίδι του αυτό, τον φιλοξενήσαμε για λίγες μέρες στις Καλύβες Αποκορώνου. Ήταν Δευτέρα πρωί που η κυρία Χριστίνα με τον Ευτύχη και την κόκκινη βαλίτσα του, χτύπησαν την πόρτα των νηπιαγωγείων μας. Με χαρά τα παιδιά των 1ου και 2ου νηπιαγωγείων υποδεχτήκαμε τους επισκέπτες μας και ακούσαμε την ιστορία του Ευτύχη από την κυρία Χριστίνα κι έπειτα τη διαβάσαμε από το παραμύθι του ‘’Ο Ευτύχης και το ουράνιο τόξο’’.
Αμέσως φροντίσαμε να κάνουμε τον επισκέπτη μας να αισθανθεί άνετα βρίσκοντας του μέρος για να κοιμάται τα βράδια. Ο Ευτύχης έγινε κομμάτι της καθημερινότητάς μας αφού έτρωγε μαζί μας πρωινό και μεσημεριανό, συμμετείχε στις δραστηριότητές μας, που πολλές από αυτές είχαν σχέση με αυτόν, άκουσε τις ιστορίες και τις σκέψεις μας, είδε τις ζωγραφιές μας, πολλές από τις οποίες του τις αφιερώσαμε.

Μέσα από τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στη ζωή του, νιώσαμε κι εμείς πώς είναι να φοβάσαι, να αγωνιάς, να ελπίζεις, να προσφέρεις, να αγαπάς, να έχεις την υπομονή να περιμένεις να περάσει η μπόρα και πίστη ότι το ουράνιο τόξο θα ανατείλει. Μοιραστήκαμε ο καθένας τις δικές του μπόρες, αλλά και την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος. 
Φτιάξαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, στο οποίο νικήσαμε τη μάγισσα που προσπαθούσε να μας γυρίσει πίσω με το σκουπόξυλό της, φτάνοντας στο ουράνιο τόξο.

Βοηθήσαμε τον Ευτύχη να βρει τα χρώματα του ουράνιου τόξου που τόσο πολύ αγαπάει παίζοντας το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, λύνοντας κάποιους γρίφους.

 Με πολλή αγάπη φτιάξαμε ένα δώρο για τον Ευτύχη… Μία ομπρέλα με ευχές και με κορδέλες από τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να τον προστατεύει από τις μπόρες της ζωής και για να θυμάται τις μέρες που περάσαμε μαζί!

Σκεφτήκαμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς όσους μας έχουν ανάγκη και τον «Ορίζοντα» που βοηθάει ανθρώπους που αρρώστησαν όπως ο Ευτύχης και αποφασίσαμε να συμβάλουμε οικονομικά βάζοντας ο καθένας λίγα χρήματα σε έναν κουμπαρά.
 Ευτύχη, σου ευχόμαστε να συνεχίσεις το όμορφο ταξίδι σου, με «όχημά» σου τον «Ορίζοντα» και να διαδώσεις το μήνυμα της ελπίδας σε όλα τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά αυτού του κόσμου.  

Θα σε θυμόμαστε και θα τραγουδάμε μαζί σου ‘’…Μη φοβάσαι μπόρα είναι θα περάσει και θα φύγει… Λαμπερό ουράνιο τόξο μες την πλάση θ’ ανατείλει… Μη φοβάσαι λαμπερό ουράνιο τόξο θ’ ανατείλει...’’.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου